V.L.

Frissí­tve:


Kedvencekbe
 

Bemutatkozás  
  Varga László okl. vegyészmérnök, korrózióvédelmi szakmérnök vagyok. Ma már nyugdíjas. Az építőipari bevonatok tartoznak szakterületembe.
Munkámat a Kemikál vállalatnál kezdtem, majd műszaki fejlesztőként a 43. sz. Állami Építőipari Vállalatnál folytattam. Innen az Építésügyi Minőségellenőrző Intézethez kerültem, ahol a festék csoportot vezettem. Az osztrák Synthesa Chemie GmbH. hívására kerültem a Caparol csoporthoz, majd a Caparol Hungária Kft. megalakulása után a cég műszaki vezetője lettem. Mai munkahelyem a Trilak Festékgyártó Kft., ahol a Vevőszolgálat vezetője vagyok.
  Az ÉMI-nél megismertem a teljes magyar festékpiacot, jelentős szakértői munkákban vettem részt, sok esetben bírósági felkérésre. Feladataim közé tartozott az akkor még hatályba lévő Építőipari Alkalmassági Bizonyítványok vizsgálatainak koordinálása is.
  A Caparol Hungária Kft.-t gyakorlatilag a semmiből építettük fel: a cégcsoportnak semminemű forgalma vagy képviselete nem volt korábban Magyarországon. Szinte az alakulás évében elnyertük a gödöllői Grassalkovich kastély homlokzatfestésének szállítói státuszát, majd a sort a Keleti Pályaudvarral és a Magyar Nemzeti Múzeummal folytattuk.
  Miután a Trilakhoz kerültem a műemléki tapasztalataimat felhasználva sikerült a fertődi Eszterházy kastély, a Szépművészeti Múzeum, a bajnai Móricz-Metternich kastély és még sok más jelentős műemlék épület homlokzatfestését, mint festékszállító elnyerni.
Ennek a honlapnak a célja, hogy a festékek, az alapfelületek előkészítésével kapcsolatos kérdésekre - még mielőtt egy hiba bekövetkezik - megpróbáljak hasznos tanácsot adni, különösen a laikus felhasználóknak, de akár a tapasztalt festőmestereknek is. Talán feljogosít erre a több mint 40 éves munkatapasztalatom, és az is, hogy részt vettem egy festő szakmunkások számára írt tankönyv elkészítésében, ahol a homlokzatok festése c. fejezetet írtam.
 

 A "Kérdezzen" gombbal a Forumra jut. Kérdezni csak regisztráció után lehet. Ha kérdése van, bátran regisztráljon. A Fórumon a "Festékek, kivitelezők, hibák és javaslatok" gombra kell kattintani, majd regisztrálni és követni a megjelenő utasításokat. Kap egy ellenőrző mail-t, az abban lévő linkre kattintva lehet a regisztrációt aktiválni. a felhasználónév és a jelszó beírása után megnyílik a fórum.
Ha nem akar regisztrálni írjon mail-t: varga.laszlo@festekszakerto.hu
 

Idő?/Dátum 

A gyártók tájékoztatási kötelezettsége  
A festékek gyártói igyekeznek minél jobban tájékoztatni a felhasználókat a termékeik tulajdonságairól. Vannak olyan cimke elemek, amelyek kötelezöen megjelennek: ilyenek pl. az un. "R" és "S" mondatok.
Egy valami azonban biztos: egy vödörcimkén lévő szöveg elolvasása után senkiből sem lesz profesz-szionális felhasználó. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy mi rontottunk el valamit, mint annak, hogy a termék felhasználásra alkalmatlan. És ez még a profi festőkre is áll: ha új, eddig ismeretlen anyaggal kell dolgozniuk, jobb a munka előtt tájékozódni, mint utána megpróbálni azt bizonyítani, hogy az anyag a hibás.

 
 Alapfelületek| Belső terekHomlokzatokMázolás |
Made by:Hoter